Naša priča

Medicinari u duši i po struci

Medicinari - osobe koje su sretne kad nesebično pomognu drugoj osobi u boljitku i oporavku. U nutricionističko savjetovalište Alimentarius dolazite po dobrobit i blagostanje u svom životu.

Misija

Spojiti znanje medicine i nutricionizma kako bi ljudima pomogli prihvatiti uravnoteženu prehranu kao stil života.

Vizija

Dokazati ljudima da su stručni i educirani ljudi bitni. Želja nam je naučiti ljude gdje tražiti provjerene informacije.

Alimentarius Nutricionizam
Alimentarius Nutricionizam

Dobrobit, blagostanje

Alimentarius

Kad sam birala naziv za nutricionističko savjetovalište, poprilično sam se bavila mišlju kako ga nazvati. Velika većina nutricionista zadrži svoje ime i dodaje samo naziv nutricionist. Ja to nisam htjela, htjela sam da naziv nešto govori, da daje poruku onoga što sam ja zamislila kao ideju vodilju u svom savjetovalištu... Svašta mi je padalo na pamet i sve je bilo osrednje. Dok mi jedne noći nije sama od sebe doplovila riječ "alimentarius".

Alimentarius na latinskom jeziku znači dobrobit ili blagostanje, a to je upravo ono što želim. Želim da Vam Alimentarius nutricionističko savjetovalište donese dobrobit i blagostanje u Vašem životu. Prehrana je važan segment našeg života i pravilnom prehranom i pravilnim savjetima možemo izvući dobrobit za sebe i potaknuti životno blagostanje.

Zanimljivosti

Alimentarius brojke

25

Godina rada

284

Uspješnih priča

176

Planova prehrane

142

Izgubljenih kilograma

Ivana Maršan Jukić - Nutricionističko savjetovalište Alimentarius Zadar

Osnivačica i nutricionistica

Ivana Maršan Jukić, mag.nutr

Medicinska dijagnostika i nutricionizam su se spojili kao lonac i poklopac. Poznavanje fiziologije, patofiziologije, imunologije, citologije, medicinske biokemije s jedne strane i poznavanje prehrane i utjecaja na ljudski organizam dalo mi je savršen temelj posla kojim se bavim.

S obzirom da smatram kako je život učenje, trenutno sam na doktorskom studiju na Prehrambeno biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, znanstvena grana nutricionizam a iznimno polje interesa mi je crijevna mikrobiota i utjecaj na ljudsko zdravlje.